Vad är NewGel+ Silikonförband?

Hittils har ärr ofta setts som ett estetisk problem vilket har gjort att det inte prioriterats, dock kan det i vissa fall vara stigmatiserande med fula och misplacerade ärr. Till skillnad från dagens alternativ så håller NewGel+ förbandet i 4 veckor och silikonlagret är 10 gånger tjockare.

Vi kan nu erbjuda svenskar med missprydda ärr ett förband som applicerar tryck och låter ärret läka i en optimal miljö som leder till mindre missfärgning och hypotrofisk utväxt. Newgel+ passar både barn och vuxna som genomgått diverse operationer så som kejsarsnitt, öppen hjärtkirurgi, brännskador eller ortopedisk kirurgi. NewGel+ är CE-märkt samt registrerat som en medicinteknisk produkt hos den amerikanska livs- och läkemedelsverket FDA och europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

NewGel+förband är tillverkat av 100 % medicinskt silikon som har visat sig bleka och släta ut både gamla och nya ärr. NewGel+ är självhäftande och appliceras direkt på ärret. NewGel+ finns både som genomskinlig och hudfärgad, den genomskinliga är mer diskret medan den hudfärgades vidhäftningsförmåga är mer hållbar.

Vad är NewGel+E Avancerad Silikongel?

NewGel+E är en silikongel avsedd för lokal behandling med tillsats av vitamin E.

NewGel+förbandet betraktas som förstahandsvalet för ärrbehandling medan NewGel+E-gelen är särskilt utvecklad för att användas när förbandet skulle vara obekvämt, svårt att fästa på rörliga kroppsdelar eller se störande ut.

För bästa resultat ska NewGel+förband användas på kvällarna när man är minst rörlig och NewGel+E gel när man vill ha diskret täckning.  Använd inte NewGel+ och NewGel+E samtidigt, förbandet tappar sin vidhäftningsförmåga om gelen används under förbandet.

Hur fungerar de?

NewGel+ förbandet och silikongel behandlar ärr genom  att täta och begränsa luftflödet, bevara fuktigheten, höja hudtemperaturen samt ge ett kontinuerligt tryck.

NewGel+ jämnar ut och plattar till det drabbade området tack vare det tjocka förbandet av silikon som tillför tryck och styr fördelningen av nyväxande ärrceller.

Hur snabbt ser jag resultat?

Positiva resultat går att se redan efter 3 till 7 veckor. Det bästa resultatet syns efter tre månader.

Vilket typ av ärr kommer NewGel+ och NewGel+E att fungera på?

NewGel+ är effektiv på alla typer av ärr, både gamla och nya:

  • Keloider
  • Hypertrofiska ärr
  • Ärr orsakade efter skador
  • Allmänna operationsärr
  • Brännskador
  • Ärr efter kosmetiska ingrepp
  • Kejsarsnitt
  • Bukplastik

Är NewGel+ Kliniskt prövad?

Ja, det har gjorts över hundra kliniska studier som bekräftar att silikongel är effektivt för behandling av ärr.

Uppdaterar...
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Select your currency
SEK Svenska kronor