Frågor och svar

Allmäna frågor

Är det säkert?

Ja, NewGel+-produkterna tillverkas av 100% medicinskt silikon och är hudvänligt . Silikongelen är säker att använda på barn och vuxna och på alla hudtyper. Gelen är biokompatibel och tas inte upp av huden, den stannar kvar på hudytan och bildar ett skyddande skikt.

Fungerar NewGel+ på keloida och hypertrofiska ärr?

Ja. Silikongelförband och silikonsalva har visats minska, platta ut, bleka och mjuka upp dessa svåra typer av ärr. Läs mer om keloider och hypertrofiska ärr på vår hemsida.

Fungerar NewGel+ på gamla ärr?

Ja. Kliniska studier har visat att silikonförband och silikongel kan förbättra och behandla gamla ärr som är röda och upphöjda hos många patienter. Generellt gäller dock att resultaten kan förväntas bli bättre ju tidigare produkterna appliceras efter att såret slutat vätska.

Kan jag använda NewGel+ för att förhindra att hypertrofiska eller keloida ärr bildas?

Ja. silikongel och silikonförband rekommenderas i internationella riktlinjer för ärrbehandling för att förhindra onormal ärrbildning efter skador och kirurgiska ingrepp. Se vår studie av bröstreduktion i avsnittet om fallstudier för att se behandlade jämfört med obehandlade ärr på brösten efter kirurgi.

Hur snabbt efter ett kirurgiskt ingrepp kan jag börja använda NewGel+?

NewGel+ kan användas så snart såret har slutit sig helt (suturerna borttagna, ingen skorpbildning eller vätskning).

Hur snabbt kan jag se förbättringar av ärret?

Tiden varierar både mellan individer och typer av ärr. Hos vissa syns en förbättring under den första veckan, men generellt ser man positiva resultat inom 3 till 7 veckor och optimala resultat efter 3 månaders användning.

Hur många timmar per dag ska jag använda NewGel+?

NewGel+förband och gel är formulerade för att användas mellan 8 och 24 timmar per dag – ju mer tid NewGel+ är i kontakt med ärret, desto större effekt. NewGel+ bör tas bort var tolfte timme för granskning av ärret och så att huden kan tvättas och torkas noga.

Hur länge ska jag använda NewGel+ för bästa resultat?

NewGel+ bör användas tills du inte längre ser någon förbättring. Den optimala behandlingstiden är normalt 3 till 6 månader.

Finns det kliniska studier som visar att silikon är effektivt för behandling av ärr?

Ja, det har gjorts över hundra kliniska studier som bekräftar att silikongel är effektivt för behandling av ärr.

Kan jag använda NewGel+ om jag har hudutslag eller en hudsjukdom?

NewGel+ bör inte användas på hud med utslag, irriterad hud eller hud med sprickor/öppna områden.

Kommer NewGel+ att helt ta bort mitt ärr?

Nej. Det finns ingen produkt eller procedur som kan ta bort alla spår av ett ärr helt, men NewGel+ kan förbättra ärr märkbart.

NewGel+ Silikonförband

Hur fungerar NewGel+ silikonförband?

NewGel+ silikonförband förbättrar ärr genom en kombination av att täta och begränsa luftflödet, bevara fuktigheten, höja hudtemperaturen och ge ett kontinuerligt tryck. Detta förhindrar huden från att bilda ett överskott av ärrvävnad och bidrar till att hålla ärret platt, mjukt och mindre rött.

Hur länge håller NewGel+-förbandet?

Om förbandet hanteras korrekt kan varje bit användas i upp till fyra veckor. Oanvända gelbitar kan fortfarande användas i flera år efter att de köpts.

Går det att använda NewGel+ på barn?

Ja, NewGel+ är säker att använda för barn och vuxna.

Om jag använder NewGel+ förband, behöver jag dessutom använda NewGel+E gel?

NewGel+ förband och NewGel+E gel används ofta i kombination, men inte samtidigt. Många använder den ena produkten under dagen och den andra på natten för att få täckning hela dygnet, särskilt på synliga områden som ansiktet, halsen, händerna och armarna.

Kan jag skära/klippa NewGel+-ark?

Ja, arken kan klippas till för att passa alla ärr. Se bara till att skära/klippa NewGel+ så att det överlappar huden runt ärret med drygt en centimeter.

Hur rengör jag NewGel+?

se ”Bruksanvisning

Kan jag applicera andra läkemedel under NewGel+?

Nej. Ingenting ska appliceras under NewGel+-förbandet. Lotion eller läkemedel som kommer under förbandet kan leda till att NewGel+ inte fäster vid huden och inte längre fungerar effektivt.

Ska jag ta av NewGel+ när jag duschar, badar eller tränar?

Ja, ta alltid bort NewGel+-förbandet när du ska vara i vatten eller träna så håller det längre.

Hur ska jag förvara NewGel+?

Spara förpackningen för lagring av produkten när den inte används. För stora produkter som säljs i tuber gäller att de ska förvaras plant med baksidan nedåt.

NewGel+E Avancerad Silikongel

Kan jag använda NewGel+E gel tillsammans med NewGel+ förband?

NewGel+ förband och NewGel+E gel används ofta i kombination, men ska inte användas samtidigt. Vi föreslår att den ena produkten används under dagen och den andra på natten för att få täckning hela dygnet, särskilt på synliga områden som ansiktet, halsen, händerna och armarna.

Går det att använda NewGel+E på barn?

Ja, den är säker att använda på barn och vuxna.

Hur länge räcker en tub med NewGel+E gel?

Våra 15-gramstuber innehåller tillräckligt med silikongel för behandling av ett ärr på 7,5 cm i tre månader. Nedan finns en tabell med rekommenderat antal tuber att köpa beroende på ärrets storlek och en rekommenderad behandlingstid på 3 månader:

ÄRRETS LÄNGD
Upp till 7,5 cm:            1 tub
10 cm till 15 cm:          2 tuber
17,5 cm till 23 cm:      3 tuber
25 cm till 30 cm:         4 tuber

Hur fungerar NewGel+E?

NewGel+E silikongel förbättrar och behandlar ärr genom att täta och begränsa luftflödet och bevara fuktigheten. Detta förhindrar huden från att bilda ett överskott av ärrvävnad och bidrar till att hålla ärret platt, mjukt och mindre rött.

Uppdaterar...
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Select your currency
SEK Svenska kronor