Fakta

Olyckor och operationer kan lämna ärr för livet. Vad de flesta inte vet är att ärr kan reduceras om man hjälper huden att läka på rätt sätt. Ärr är ett av de mest förbisedda behandlingsområden som kan vara enkelt att råda bot på. När huden skadas bildas det kollagen som blir fibrerna i den nya huden. Till skillnad från den ursprungliga hyn växer de nya fibrerna i andra riktningar och får avvikande pigment och det är då ett synligt ärr uppträder.

1. Kroppen fixar det inte på egen hand

Huden klarar inte alltid av att återbilda sig självt till sin originalform.  Skador kan läkas men ärren kan bli hypertrofiska, atrofiska och man kan dessutom få keloider. Dessa uppstår när för mycket kollagen produceras och innebär att ärren blir oregelbundna och växer utöver skadeområdet. För att undvika detta och få en jämnare hy behövs lagom fukt och ordentligt tryck över det nyläkta såret.

2. Operation

Laser eller operation gör de grövsta ärren bättre men alla operationer lämnar fortfarande ärr efter sig och är väldigt dyra. Ärret riskerar även bli recidivt vilket innebär att det kommer tillbaka och växer till samma storlek som innan.

3. Fuktgivande oljor

Ärr förlorar fukt i större utsträckning än normal hy och bristen på fukt stimulerar bildandet av kollagen som leder till utbuktande och oregelbunden ärrvävnad. Oljor och krämer lägger sig ovanpå huden men absorberas inte in i huden. Oljorna och krämerna ger varken tryck eller skydd från bakterier eller andra partiklar.

4. För tunna förband

Trycket och fukten är det viktiga för att återfå en slät och fin hy. Om förbandet är för tunt uteblir effekten och ärret fortsätter växa oregelbundet.

5. Tillsatser och andra ämnen

Alla ämnen som hamnar i och på huden kan påverka och i vissa fall trigga allergiska reaktioner. Vår kropp producerar redan alla bra ämnen som huden behöver för att läkas vilket innebär att inga fler yttre tillsatser krävs, kroppen behöver däremot få lite extra hjälp med att bevara det den redan tillför.

Lösningen!

NewGel+ består av ett lager medicinskt silikon som är 10 gånger tjockare än andra silikonförband på marknaden. Den är en innovativ produkt från USA framtagen av plastikkirurger och används på brännskadekliniker och av plastikkirurger runt om i världen. Det tjocka lagret av silikon skapar ett rejält tryck över ärret och ser till att de nya cellerna fördelas jämnt och växer slätt. Silikonet skyddar, bevarar och tillför fukt.

Jag hade en 9 månader gammal kejsarsnitt som jag behandlade med NewGel+ i 3 månader. Resultatet har varit fantastisk. Ärret blev plattare, tunnare och ljusare så nu är det bara ett vitt streck på magen. Jag använde både förbandet och kräm. Tyckte det funkade bäst för mig när jag hade förbandet på natten 12 timmar då jag var mindre aktiv & krämen på dagarna. Förbandet åkte av om jag svettades mycket tex vid träning eller power walk! Det stod att man kunde tvätta förbandet om det blev smutsig – min upplevelse var att det funkade bäst om man inte tvättade den utan blev kanterna smuttsiga så klippte jag bort en liten bit. Super nöjd med resultatet så rekommenderas starkt!
Tavar, Kejsarsnittsärr
Det har fungerat så bra 🙂 just på höger bröst har hela ärret läkt mycket bättre än det vänstra, är nästan osynligt runt vårtgården oxå och bitvis upp mot armhålan. Tunna ljusa streck bara 😀 Är så svårt att få med hela ärret på bild tyvärr men jag är riktigt nöjd med resultatet såhär långt.

På vänster sida har jag haft lite komplikationer i början och det har tagit lite längre tid, men jag hoppas det kommer bli lika fint så småningom

Dumbo, Bröstoperation, Plastikoperationsforum

NewGel+ backas av flertalet kliniska fallstudier som påvisar dess effekt.

 

Studier visar att behandling av ärr med silikon kan förbättra utseendet av ärr. Optimalt resultat erhålls då kombinationen av silikon samt tryck (tryckförband) applicerades på ärr. Oavsett utseendet på ärret kan kombinationen hjälpa till att platta ut, bleka, återfukta samt behandla och/eller förebygga uppkomsten av ärr.

Det ser bättre ut och börjar bli mindre rött. Allt fungerar bra! Men det kliar om jag har det mer än 15 timmar, så jag luftar över natten nu 🙂
Banannie, Bröstoperation, Plastikoperationsforum
Ärren är riktigt fina efter 11 veckors användning, lite stygn som tittar ut här och var Bara, höger sida är bättre läkt än vänster men jag kommer fortsätta använda newgel tills jag känner mig färdig. Är så nöjd över resultatet
Dumbo, Bröstoperation, Plastikoperationsforum
Använde på min dotter som fick skrapsår, ärret läkte fint.
Malin, NewGel+ silicon strips
Torkar snabbt, kladdar inte, verkar läka bra under och ärret har bleknat efter 4mån på mig.
Ingrid, NewGel+E
Uppdaterar...
  • Du har inga produkter i varukorgen.
Select your currency
SEK Svenska kronor